Do you know anything about Japanese food besides Sushi?

These days, I really miss Japanese food so
I’m going to write about Nihonshoku (Japanese food) today!
最近日本の食べ物が恋しいので、今日は日本食について書こうと思います!

As many of you know, Japan is well known for Sushi,
but that’s not the only thing that we have as traditional food.
Japanese food is also famous for its healthiness.
I’m going to introduce some of my favorite food in Japan.

多くの人が知っているように、日本は寿司で有名です。
しかし日本の伝統的な食べ物はそれだけではありません。
私の日本の好きな食べ物をいくつか紹介していきます。

The first one is “Mekabu” It’s row holdfast, a part of seaweed which is super stringy.
People eat Mekabu usually with soy sauce and kelp broth.
When I was in Japan, I used to eat them every day!

最初の食べ物はめかぶです。昆布の根っこの部分で、とてもねばねばしています。
だし醤油と一緒に食べることが多いですよね。日本にいた頃はほぼ毎日食べていました!
https://image.rakuten.co.jp/syun-sakana/cabinet/kaisou/mekabutop740.jpg 


My second favorite food is “Oden” It’s fishcake and vegetable stew.
The popular ingredients in Oden is radish, many kinds of fishcakes, konnyaku(konjac) and egg.
Those ingredients are stewed with soy sauce and kelp or fish broth.
When I went back to Japan during winter break, my mother made them for me, which was really good.
二番目に好きな食べ物はおでんです。魚の練り物と野菜の煮物といったところですね。
おでんの人気の具材は、大根、様々な種類の魚の練り物、こんにゃく、卵です。
これらの具材が、しょうゆとだしで味付けされています。
冬休みに日本に帰った際、母が最高においしいおでんを作ってくれました。(あぁ、食べたい…)
https://www.lawson.co.jp/company/news/detail/__icsFiles/artimage/2017/08/07/cj310701/jyuki%20image1.jpg

The last food is “Tsukemono” ,Japanese pickles. It’s pickled vegetables.
Unlike American pickles, Japanese pickles is not sour. They are salty so people eat them with rice.
Usually, typical Japanese combination meal called “Teishoku” contains Tsukemono, rice and Miso soup.

最後の食べ物は漬物です。アメリカのピクルスと違って、漬物は酸っぱくなく塩辛いです。
なのでご飯と食べることが多いですよね。日本の典型的な定食は漬物、白米、みそ汁がついています。

http://suzie-news.jp/wp-content/uploads/2015/11/shutterstock_305525699.jpg 


If you have opportunity to visit Japan, try those. 
I hope you'll like them!
日本を訪れる機会があったらこれらを試してみてください。
みなさんも好きだといいなあ!

Misaki.O



Comments